Rendőrségi tolmácsolás

Főoldal    Kapcsolat    Tolmács - fordító    Szinkron - kísérő    Oroszul - по-русски


Orosz népi motívumokkal díszített fémtálca. Orosz népi motívumokkal díszített fémtálca. Az orosz-magyar és a magyar-orosz fordítók és tolmácsok ilyen tálcán tálalhatják az orosz teát
Főoldal

Kapcsolat

Tolmács - fordító

Szinkron - kísérő

Tolmács történetek

Tolmács blog

Oroszul - по-русски

Sokszor maga az áldozat az oroszul beszélő rendőrségi ügyfél

Nagyon színes képet mutat a rendőrségi, bírósági tolmácsolások összetétele.Az osztrák rendőrség hirdetésben orosz tolmácsokat keres - járta be a magyar sajtót is a hír.

A magyar rendőrségen is sokszor van szükség orosz tolmácsokra. Nem kell azonban azonnal rosszra gondolni. Mivel elég jelentős számú orosz állampolgár él hazánkban, ezért a statisztikáknak megfelelően nem csupán elkövetők vannak köztük, hanem különféle cselekmények áldozatai is.
  • Ilyen például egy balatoni orosz háztulajdonoshoz betörtek – a betörők nem is tudták, hogy egy orosz tulajdonoshoz törnek be. Itt a rendőrség egy alkalmi orosz tolmáccsal folytatta le az egyébként idős áldozat meghallgatását.
  • Ugyanakkor közlekedési balesetek áldozatai is lehetnek orosz állampolgárok. Például elsőbbség meg nem adásából származóan hajtott bele egy ámokfutó egy Magyarországon élő orosz állampolgárnak az egyébként magyar rendszámú kocsijába.
  • Egy budapesti gyalogátkelőhelyen kelt át egy Azerbajdzsánból áttelepült, orosz anyanyelvű család. A gyanútlanul sétáló, az anyja kezébe kapaszkodó 4 éves gyermeket ütötte el egy nagy sebességgel haladó kerékpáros úgy, hogy eltört a kisfiú lába.
  • A Balaton környékén haladt éjfél tájban egy hazánkban lakó orosz állampolgár a kocsijával, s elé ugrott egy kutya. Összetört a kocsijának az eleje. Tolmács segítségével tudta csak érvényesíteni a biztosítási igényét.
Természetesen az elkövetői oldalon is folynak rendőrségi kihallgatások, de erről majd egy másik alkalommal olvashatnak.Vissza a "Tolmács blog" oldalra